Royal Rangers België

Als je van avontuur en actie houdt, van de natuur en graag nieuwe uitdagingen aangaat, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

We zouden het leuk vinden als je een van onze bijeenkomsten bijwoont, misschien ben jij ook wel een Ranger.

Wie we zijn

Wij zijn een internationale en interkerkelijke christelijke scoutingorganisatie. Naast de wekelijkse team- en regelmatige bijeenkomsten organiseren we kampen en trektochten om samen avonturen te beleven.

Wij RR Belgïe richten ons op actieve internationale uitwisseling met jongeren in de Euregio en ver daarbuiten. Hiervoor onderhouden we nauwe vriendschappelijke contacten met onze partnerorganisatoren in D (Aken), NL (Schinnen), FR, heel Europa en zelfs tot in Paraguay en Singapore.

Daarom organiseren we regelmatig boeiende internationale jongerenuitwisselingen, die zelfs erkenning en financiering hebben gekregen van het Erasmus Plus-programma van de EU.

Op basis van deze samenwerkingen zijn we ook in staat om het RR programma lokaal aan te bieden in alle Belgische landstalen, inclusief Engels.

Onze visie

Royal Rangers is ook een mentorprogramma voor de volgende generatie. Op basis van ervaringsgerichte onderwijselementen ondersteunen we de deelnemers holistisch in hun ontwikkeling, met name op de vier zogenaamde groeigebieden:

  • mentaal
  • geestelijk
  • sociaal
  • fysiek

In kleine teams, aangepast aan de leeftijdsgroep, worden jongeren aangemoedigd en uitgedaagd op basis van hun capaciteiten. In het kader van avontuurlijke activiteiten leren ze hun sterke kanten te gebruiken, grenzen te ervaren en te overwinnen en uitdagingen als team aan te gaan.

Hiervoor vertrouwen we op hoogwaardig programma- en trainingsmateriaal, dat voortdurend verder wordt ontwikkeld door professionele medewerkers.

Sinds de oprichting in 1962 zijn miljoenen jongeren over de hele wereld begeleid door het Royal Rangers programma.

Onze activiteiten

Momenteel komen we op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur samen in Kelmis.

Ons programma omvat het ervaren en leren van scoutingtechnieken, zoals knopen en binden, vuur maken, eerste hulp en omgaan met gereedschap. Dit alles volgens het motto “Leren door te doen”.

Maar ook het aanleren van christelijke waarden, het onderzoeken van het christelijk geloof en het aanleren van sociale vaardigheden zoals teamwork en eerlijkheid zijn erg belangrijk voor ons.

De jaarlijkse kampen zijn een van de hoogtepunten voor elke Ranger. Elk team krijgt een teamgebied dat hun “thuis” is tijdens het kamp. Met behulp van de scoutingtechnieken die van tevoren uitgebreid zijn geoefend, worden er bijvoorbeeld tenten, een eethoek en een vuurtafel opgezet. Naast teamtijd, koken boven het vuur, bouwen en gezamenlijke activiteiten is er genoeg tijd voor plezier en spelletjes.

We gaan er ook graag op uit en “beleven het avontuur”, te voet, op de fiets of met de kano. Voor een hajk pakken we alles wat we nodig hebben in onze rugzakken en gaan we op pad!

Leeftijdsgroepen

Bei den Royal Rangers werden die Teams in verschiedene Altersstufen unterteilt, um die Kinder altersentsprechend fördern zu können. In jeder Altersstufe gibt es verschiedene Bereiche und Themen, welche im Vordergrund stehen.

Tussen 6 en 8 jaar ontdekken kinderen de natuur op een speelse, experimentele manier. Plezier en spelletjes staan op het programma.

Kinderen van 9 tot en met 11 jaar ontdekken de eerste scoutingtechnieken. Ze voeren ook kleine taken uit binnen de scoutingeenheid en leren over de Bijbel.

Als avonturiers nemen jongeren van 12 tot en met 14 jaar steeds meer verantwoordelijkheid op zich. Ze leren andere scoutingtechnieken die worden toegepast tijdens trektochten en excursies.

Vanaaf 15 jaar worden jongeren versterkt in hun persoonlijkheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Ze kunnen ook buiten hun eenheid betrokken raken bij RIDE (“Ranger in Dienst Elders”), sociale dienstactiviteiten (vaak in het buitenland).

Motto & Gouden regel

Als christelijke scouts willen we een verschil maken, dus hebben we waarden en regels waar we ons aan houden.

“Daarom, wat gij wilt dat de mensen u doen, doe dat ook hun.”   Matteüs 7:12

Dit is het motto, onze Gouden Regel, van de Royal Rangers. We willen respectvol zijn naar elkaar en naar onze medemens.

“Altijd Gereed” – “Altijd gereed voor Jezus!”

Dit is het motto van de Royal Rangers. We willen altijd klaar staan om onze scoutingtaken uit te voeren. Bovendien willen we “Altijd gereed voor Jezus” zijn.

Royal Rangers ook bij jou in de buurt?

We hopen dat er in de toekomst Royal Rangers in jouw stad en/of regio zullen zijn.

Als je vragen hebt of geïnteresseerd bent in hoe je Royal Rangers in jouw regio kunt implementeren, neem dan contact met ons op.
We hebben veel informatie, tips, ondersteuning en zelfs een speciaal programma om het voor nieuwe lokale stamgasten zo makkelijk mogelijk te maken om te beginnen.
Dit omvat :
– Infosessies
– Informatiemateriaal (gedrukt, digitaal)
– Persoonlijke ontmoetingen en regelmatige uitwisselingen met ervaren medewerkers
– Trainingssessies op maat om je een praktisch inzicht te geven in het Royal Rangers programma vanuit het perspectief van zowel deelnemers als leiders.
– Toegang tot goedkope bronnen voor materiaal (zoals tenten, boeken, persoonlijke uitrusting etc.)
– Een internationaal netwerk van zeer gemotiveerde vrienden en gelijkgestemden, vooral in alle aangrenzende Belgische landen.

En dat allemaal gratis.

Aan jou de keuze! Ben je klaar voor HET avontuur?